Laura Martens

Mijn naam is Laura Martens en ik woon met mijn man en zijn kinderen in Beltschutsloot.

Na mijn havo opleiding in Meppel, ben ik naar Groningen verhuisd om daar van 1996 tot 2001 de opleiding Fysiotherapie te volgen. Vervolgens ben ik een jaar naar Australië en Nieuw-Zeeland geweest waar ik heb rondgetrokken en op boerderijen gewerkt heb. Daarna ben ik als fysiotherapeute aan het werk gegaan, in 2005 heb ik de opleiding tot Oedeem therapeute gevolgd en van 2007 tot 2010 de opleiding tot craniosacraal therapeute. Verder gevolgde cursussen zijn onder andere lymftaping, Dorn-methode, driedimensionale arthrokinematische mobilisatie technieken en whiplash en andere neurotraumata, fascie technieken, focussen, familieopstellingen, viscerale manipulaties, binding en Trauma.

Sinds 2011 ben ik in Havelte begonnen als cranio sacraal therapeute. In mijn praktijk combineer de kennis die ik opgedaan heb in de loop van de jaren, waardoor de behandeling op de persoon is toegepast. Ik kijk naar de persoon en probeer deze niet in een richtlijn te stoppen, maar naar wat het individu laat zien en horen.

Ik ben ook een aantal jaar werkzaam geweest voor het RCN, het register voor cranio sacraal therapie. Hier wordt de kwaliteit van de bij het register aangesloten therapeuten gewaarborgd.

Ik blijf elk jaar bijleren zowel door het volgen van cursussen als door intervisie en supervisie te volgen, zodat ik de behandelingen die ik geef zo optimaal mogelijk kan uitvoeren voor de desbetreffende cliënt.

 

Relatie Therapie

Tijdens het werken in de praktijk heb ik ontdekt dat er veel mensen met relationele problemen bij me komen.

Craniosacraal Therapie

Craniosacraal therapie is een goede manier om de oorzaak van klachten te achterhalen en bij de oorsprong te behandelen.

Burn-out

Ineens overvalt je het gevoel van totale uitputting. Je werkt al weken, maanden, vaak zelfs jaren op volle kracht.

De eerste stap

v

Whatsapp

Ook via whatsapp bereikbaar: 0612888526

Maak een afspraak

Maak een Afspraak

1ste Behandeling

Laura martens

Mijn Methode

Craniosacraal voor wie?
Craniosacraal therapie is een therapie vorm wat bij heel veel verschillende klachten een gunstige invloed kan hebben. Van lichamelijke tot psychische of emotionele klachten.

Veel gestelde vragen:

Wat is cranio-sacraal therapie?

Craniosacraaltherapie is een therapie die uitgaat van het zelf herstellend vermogen van ons lichaam. Als therapeut help ik middels milde aanrakingen en een precieze vraagstelling om de voorwaarden te scheppen voor jouw lijf om tot ontspanning te komen, het kan dus gaan om lichamelijke of meer emotionele klachten. Door de ontspanning in de weefsels van je lijf is er meer ruimte voor de doorbloeding en de uitwisseling van bouw stoffen en afvalstoffen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich kan herstellen.

Met wat voor klachten kan ik naar de craniosacraal therapeut?

Of je nou last hebt van migraine, kampt met chronisch pijn aan de schouder of na een burnout je energie terug wilt; vaak is de balans tussen je ‘rem en gaspedaal’ en de aansturing van je zenuwstelsel verstoord. Je lijf komt niet meer goed in de rust en herstelt niet echt goed. Je bent in een overlevingsstand gekomen en daarin blokkeert het lijf. Hoe hard je ook je best doet, de weg naar die rust gaat niet via de wilskracht en dat maakt het juist zo lastig. Met de beste wil van de wereld kan je je klachten niet beïnvloeden. Tijd, aandacht en vertrouwen zijn belangrijke elementen om te kunnen herstellen.
Het kan gaan om fysieke of meer emotionele klachten. De scheiding daartussen is niet zo zwart-wit: jouw persoonlijke leven en alles wat je meemaakt, heeft grote invloed op hoe je lichaam werkt.

In mijn behandelingen gaat het om ontspannen en waarnemen in het nu. Acceptatie van wat er nu is, kan het verschil maken voor later. Rust en ontspanning, zorgen ervoor dat je beter kunt voelen wat er is, zodat de balans in jouw lijf zich kan herstellen.

Hoeveel sessies zijn er nodig en met welke frequentie?

Dit is persoonlijk en afhankelijk van de start-vraag, aard van de klacht en iemands persoonlijke verwerkingskracht. Om te bepalen of voortgezette behandeling zinvol is, luidt bij kinderen de ongeschreven regel dat er na circa vier behandelingen enige verandering zichtbaar moet zijn. Ook bij volwassenen houden we die richtlijn meestal aan. Soms zijn dat zeer subtiele veranderingen, maar soms ook zijn de veranderingen na één of enkele sessies werkelijk opzienbarend of zelfs afdoende! Gemiddeld genomen zullen tenminste 6 sessies nodig zijn.
De eerste 3 sessies hebben meestal een tussenpozen van 2 weken. Afhankelijk van herstel worden de tussenpozen groter. Verder wordt de frequentie bepaald door wat de cliënt nodig heeft om in beweging te komen en: te blijven!

Is het iets voor mij?

De behandelingen kunnen helpen bij alle vormen van spanning-gerelateerde klachten. Denk aan hoofdpijn, kaakklachten, spier/gewichtsklachten en steeds maar terugkerende (vage) klachten. Ook voor angst, slaapproblemen, niet lekker in je vel zitten of burnout kun je terecht. De spanning kan mentaal zijn, maar wordt door de reacties van het lijf fysiek. Andersom is dat ook zo. Het maakt dus niet uit of de bron van spanning fysiek of mentaal/emotioneel is. Wanneer je vragen hebt bel, mail of app mij.

Is er een doorverwijzing van een arts nodig?

In principe is een doorverwijzing van een arts niet noodzakelijk. Gecertificeerde Cranio Sacraal therapeuten hebben een vooropleiding HBO-gezondheidszorg en daarmee medische basiskennis in huis. Bij medische klachten is het natuurlijk wel verstandig om uw arts op de hoogte te stellen. Cranio Sacraal Therapie kan de reguliere geneeskunde complementair ondersteunen.

Contact

Dorpsstraat 10a 7971 CR Havelte

info@cranio-havelte.nl