Mijn Methode

Craniosacraal voor wie?

Craniosacraal therapie is een therapie vorm die bij heel veel verschillende klachten een gunstige invloed kan hebben. Van lichamelijke tot psychische of emotionele klachten.

Vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeut en oedeem therapeut, kijk ik uitgebreid naar hoe iemand beweegt, naar de houding en naar wat iemand nou eigenlijk echt zegt. Deze drie dingen zijn voor mij belangrijke informatiebronnen over wat er aan de hand kan zijn.

Ter verduidelijking, hier een visualisatie;

Stel je voor dat de meest oppervlakkige laag van de onderhuid een schaatspak is dat als gegoten om het lichaam zit. Wanneer er niets aan de hand is beweegt dit pak met je mee in alle richtingen zonder enige beperking. Wanneer er echter in het pak een plek zit die niet flexibel of elastisch is, moet het zijn elasticiteit (in meer of mindere mate, afhankelijke van de lokatie en de grote van de plek), elders uit het pak halen. Als de plek erg groot is of er op meerdere lokaties van deze plekken zijn, is de kans groot dat het pak gaat knellen of bewegingen gaat remmen.

Lichamelijke klachten ontstaan vaak op die plaatsen waar de onderhuid te veel op rek komt te staan of waar deze zijn aanhechting aan het skelet heeft. De klachten ontstaan dus niet altijd op de plek van de verharding zelf maar meestal daar waar de compensatoire rek vandaan komt. Verharde plekken kunnen door fysieke, mentale en emotionele situaties ontstaan, craniosacraal therapie is een bijzonder geschikte manier om hier verandering in aan te brengen.

Zoals hieruit duidelijk wordt is craniosacraal therapie erg geschikt voor een breed scala aan klachten.

Op fysiek gebied onder andere bij; hoofdpijn, rugpijn, nek en schouder klachten, bewegingsbeperkingen, emotionele problemen, slaapstoornissen, stress, lusteloosheid, vermoeidheid, hyperactiviteit, over gewicht,enzovoort.

Op emotioneel gebied kan je bijvoorbeeld denken aan relationele problemen, eigen processen en inzichten verkrijgen, rouwverwerking, burnout en paniekaanvallen.

 

 

Relatie Therapie

Tijdens het werken in de praktijk heb ik ontdekt dat er veel mensen met relationele problemen bij me komen.

Craniosacraal Therapie

Craniosacraal therapie is een goede manier om de oorzaak van klachten te achterhalen en bij de oorsprong te behandelen.

Burn-out

Ineens overvalt je het gevoel van totale uitputting. Je werkt al weken, maanden, vaak zelfs jaren op volle kracht.

Contact

Dorpsstraat 10a 7971 CR Havelte

info@cranio-havelte.nl